Stal Amicitia

“Amicitia” is Latijns voor  “vriendschap”. Het belangrijkste waar Stal Amicitia voor staat.

Een vriendschappelijke basis is dan ook iets wat continu terugkomt binnen het bedrijf.
Stal Amicitia staat niet alleen voor vriendschap, maar ook voor vertrouwen, wederzijds respect en harmonie.
Tijdens lessen en trainingen komen deze aspecten dan ook altijd weer naar voren.

Sinds 2019 ben ik, Sarah van der Let, begonnen met het opstarten van mijn eigen bedrijf waarin verschillende invloeden binnen de hippische sector gecombineerd worden. Door deze verschillende invloeden te gebruiken ontstaat er een kans waarbij zowel ruiter als paard tot hun recht komen en zij een fantastische combinatie kunnen vormen.

Vanwege de diversiteit aan opgedane kennis en ervaring kan Stal Amicitia breed ingezet worden. Zo kunt u bij mij terecht voor o.a. aan- en verkoopadvies, privé- en groepslessen op locatie, zadelmak maken en voor het trainen van paarden binnen verschillende disciplines.

Sarah van der Let

Mijn naam is Sarah. Ik ben 27 jaar oud en eigenaresse van Stal Amicitia. Al van kleins af aan ben ik in de ban van paarden. Na jaren lang te hebben gedroomd van een eigen bedrijf binnen de hippische sector, is deze droom in 2019 eindelijk werkelijkheid geworden.

Als klein manegeruitertje ben ik op zoek gegaan naar “andere” manieren van communiceren met, en rijden op, je paard. Ik kwam uit bij Equixantos, waar ik kennis maakte met de Freestyle-methode van Emiel Voest. Ik leerde dat er meer kon zijn tussen mens en paard en heb dit bij mijn eigen Tinker kunnen toepassen.

In de jaren daarna heb ik verschillende opleidingen gevolgd en ben ik afgestudeerd als ‘Sociaal Agogisch Werker’. Momenteel ben ik bezig met het afronden van de opleiding tot ‘Bedrijfsleider Paardensport en -houderij’. In diezelfde tijd heb ik op zowel grote als kleinere sport- en handelsstallen stage gelopen en gewerkt. Hier heb ik dan ook bijgedragen aan het opleiden van paarden. Van zadelmak maken tot M-dressuur.

Sinds 2019 ben ik gestart met het opzetten van mijn droom: Stal Amicitia.
Mijn eigen bedrijf waarin ik zowel les geef als zelf paarden train en sinds kort uitbreng op wedstrijd.

Momenteel werk ik samen met Stal Haakswold, waar het Bovenlander paard centraal staat. Tevens ben ik mijzelf nog steeds aan het verdiepen naar nieuwe en al bekende methoden om het contact tussen mens en paard zo harmonieus en vriendelijk mogelijk te bewerkstelligen. 

Naast dit alles ben ik sinds kort ook werkzaam bij HELTIE horse. HELTIE horse geeft eerlijk voedingsadvies en brengt paarden weer dichter bij de natuur. Alle supplementen die zij verkopen zijn op natuurlijke basis. HELTIE horse gaat uit van een goede basis en helpt iedereen daar graag bij. Ben jij benieuwd wat ze voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op -> www.heltieanimal.com